Onderhoudscontract

Op het moment van Go Live van de website of webwinkel draait deze als een spreekwoordelijk ‘zonnetje’ en heb je er eigenlijk geen omkijken naar v.w.b. de technische kant. Bij de Go Live is de website met de laatste patches en updates van het CMS systeem en de aanwezige modules opgeleverd.

Maar na de oplevering....

Na de oplevering is het niet geheel ondenkbaar dat er na verloop van tijd updates of zogenaamde patches beschikbaar komen. Dit kan een update zijn van het CMS systeem of een gebruikte plugin (Nieuwe functionaliteit bijvoorbeeld), of een beveiligingsupdate, deze laatste is erg belangrijk en dient eigenlijk direct uitgevoerd te worden.

Naast de ‘eigen’ updates van het CMS systeem is er nog een belangrijk fenomeen, de interactie tussen het CMS systeem en de gekozen template, deze template is namelijk destijds geïmplementeerd met de toen huidige versie van het CMS systeem.
Als nu de template versie gelijk blijft en het CMS systeem zou naar de nieuwste versie worden bijgewerkt dan zou het mogelijk kunnen zijn dat er een mismatch ontstaat tussen de 2 systemen en dat de website dan niet meer werkt. Herstel van de oude situatie is dan een tijdrovende klus.

Echter kan het gebeuren dat er een belangrijke update beschikbaar komt, als er wereldwijd bijvoorbeeld een beveiligingslek wordt ontdekt in het CMS systeem en de ontwikkelaars ‘forceren’ een belangrijke update dan moet dit ook altijd met de nodige zorgvuldigheid worden uitgevoerd. Dit ligt meestal niet bij de eigenaar van de website maar de technische beheerder omdat deze weet welke acties er uitgevoerd moeten worden en wat te doen indien de update mislukt, een zogenaamde ‘rollback’.

Voor al deze technische updates, de bewaking hiervan en de uitvoer waarbij wij u als klant ‘ontzorgen’, bieden wij een onderhoudscontract aan, met dit onderhoudscontract worden alle update werkzaamheden door Woerdekom Webdesign op periodieke basis uitgevoerd. Indien er een zogenaamde kritische update uitkomt dan wordt niet gewacht tot de eerstvolgende periodieke onderhoudsinterval maar wordt er direct actie ondernomen.

Werkzaamheden onderhoudscontract

  • BACKUP CMS Database (Dagelijks)
  • BACKUP CMS Systeem, content (Maandelijks)
  • Veiligheidsupdates CMS Systeem (Kwartaal) *
  • Updates Plug-ins en modules van CMS systeem (Kwartaal) *

* Indien er een zogenaamde kritische update uitkomt dan wordt afgeweken van de eerstvolgende periodieke onderhoudsinterval en wordt er direct actie ondernomen.

Het onderhoudscontract wordt aangegaan voor een periode van minimaal één jaar en kan op iedere gewenste datum direct ingaan. Na 11 maanden ontvangt u een offerte voor de verlenging van het onderhoudscontract voor wederom 1 jaar.

Bij nieuwe opleveringen wordt standaard gevraagd of u een onderhoudscontract wenst, indien u hiervan gebruik wilt maken dan kan deze direct ingaan.

OFFERTE

U bent geen klant maar wilt toch een vrijblijvende offerte aanvragen?

PORTFOLIO

Bekijk ons portfolio van websites en webwinkels!

NB: De hierboven vermelde prijzen zijn richtprijzen, pas bij oplevering kan de prijs exact worden bepaald. Bijvoorbeeld bij een OnePage website zijn de prijzen lager.
Voor additionele werkzaamheden welke buiten de onderhoudscontracten vallen ontvangt u van ons na inventarisatie een prijsopgave.

Vraag direct een offerte aan!

Klanten van Woerdekom Webdesign ontvangen automatisch een aanbieding bij oplevering van de website of webwinkel. Bent u geen klant maar wel geïnteresseerd neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Onderhoudscontract interesse

7 + 2 =